Over Safety First Designs

Safety First Designs, richt zich op persoonlijke beschermingsmiddelen en is opgericht door 3 Nederlandse ondernemers. Wij vinden dat naast de functionaliteit van een beschermingsmiddel, ook het uiterlijk belangrijk is. Wij proberen met onze wasbare mondkapjes het beeld op straat kleur te geven en soms een glimlach op iemands gezicht te toveren.

Missie

Onze missie is om elke consument te voorzien van een kwalitatief goed en mooi mondkapje. 

Door middel van onze designs oogt het beeld op de straat veel vrolijker en gaan zo als het aan ons ligt veel meer mensen mondkapjes dragen. Een medisch mondkapje roept toch vaak associaties op met ziekte. Onze mondkapjes wil iedereen dragen en hopelijk gaat dat ook gebeuren en dragen wij bij aan een veilig Nederland!

ONZE WASBARE MONDKAPJES

Onze modieuze mondkapjes zijn gemaakt uit 2 lagen textiel. De binnenlaag is van 100% katoen en de buitenlaag is van 100% polyester. De mondkapjes zijn wasmachinebestendig tot maximaal 60 graden Celsius. Wij adviseren om nieuwe mondkapjes te wassen voor gebruik. De mondkapjes mogen niet in de wasdroger.

Een groot voordeel van herbruikbare mondkapjes is dat ze het milieu minder belasten dan mondkapjes die je na het eerste gebruik meteen weg moet gooien.

De mondkapjes zijn NIET geschikt voor medisch gebruik en vallen niet binnen de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geadviseerde maatregelen omtrent infectiepreventie. Voor het juiste gebruik van niet-medische mondkapjes adviseren wij de richtlijnen die door de overheid hierover regelmatig worden gecommuniceerd te raadplegen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapje

Waarom zijn wij anders?

Onze kracht ligt in de designs en persoonlijke aandacht die wij aan je geven.Bij ons ben je echt klant en geen nummer. 

Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 9.00 tot 18.00 en op zaterdag van 9.00 tot 17.00. Je kunt hierbij terecht met je vragen over de maten, levertijd en designs. Daarnaast kun je ook contact met ons opnemen voor het bespreken van bijvoorbeeld gepersonaliseerde designs voor uw bedrijf of sportvereniging.
Vergeet niet te allen tijde Safety First!

Goede doelen

Safety First Designs draagt 5% van de omzet van de webshop (www.SafetyFirstDesigns.nl) af aan goede doelen.

Voor de maanden december 2020 en januari 2021 is ons goede doel Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge. (https://www.faunaparkflakkee.nl/)

In de maanden oktober en november 2020 was het goede doel Voedselbanken Nederland.
Voor de maanden juni/juli 2020 was dit Kinderfonds Mamas en in de maanden augustus/september Stichting Amigos de Potosi.

Om deze doelstelling onafhankelijk te waarborgen, verstrekt ‘Tink Finance’ een jaarlijks keurmerk aan Safety First Designs. Dit keurmerk wordt verstrekt op basis van de door Tink Finance samengestelde jaarcijfers waaruit vervolgens de definitieve 5% afdracht per goed doel wordt vastgesteld.