Over Safety First Designs

Wij proberen met onze niet-medische mondkapjes het beeld op straat kleur te geven en een glimlach op iemands gezicht te toveren 🙂

Naast de niet-medische mondkapjes, verkopen wij medische mondkapjes.  Medische mondkapjes bieden mits correct gebruikt een betere bescherming voor zowel de drager als zijn omgeving, dan de niet-medische mondkapjes.

Safety First Designs, richt zich op persoonlijke beschermingsmiddelen en is opgericht door 3 Nederlandse ondernemers.

ONZE PRODUCTEN

Ons belangrijkste product is het wasbare mondkapje. Wij verkopen echter ook gezichtsschermen (face shields) en FF2 gecertificeerde medische mondkapjes.

Ons nieuwe model van het wasbare mondkapje is rekbaar en heeft daardoor een comfortabele “draagspanning”. 

Onze modieuze mondkapjes zijn gemaakt uit 2 lagen textiel. De binnenlaag is van 100% katoen en de buitenlaag is van 100% polyester. De mondkapjes zijn wasmachinebestendig tot maximaal 60 graden Celsius. Wij adviseren om nieuwe mondkapjes te wassen voor gebruik. De mondkapjes mogen niet in de wasdroger.

Een groot voordeel van herbruikbare mondkapjes is dat ze het milieu minder belasten dan mondkapjes die je na het eerste gebruik meteen weg moet gooien.

De mondkapjes zijn NIET geschikt voor medisch gebruik en vallen niet binnen de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geadviseerde maatregelen omtrent infectiepreventie. Voor het juiste gebruik van niet-medische mondkapjes adviseren wij de richtlijnen die door de overheid hierover regelmatig worden gecommuniceerd te raadplegen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapje

Waarom zijn wij anders?

Onze kracht ligt in de designs en persoonlijke aandacht die wij aan je geven. Bij ons ben je echt klant en geen nummer. 

Onze klantenservice is bereikbaar op doordeweekse dagen van 9.00 tot 18.00 en op zaterdag van 9.00 tot 17.00. Je kunt hierbij terecht met je vragen over de maten, levertijd en designs. Daarnaast kun je ook contact met ons opnemen voor het bespreken van bijvoorbeeld gepersonaliseerde designs voor uw bedrijf of sportvereniging.

Goede doelen

Safety First Designs draagt 5% van de omzet van de webshop (www.SafetyFirstDesigns.nl) af aan goede doelen.

Voor de maanden maart en april 2021 is ons goede doel Fonds Gezond Geboren. fonds-gezond-geboren – Strong Babies

Voor de maanden december 2020 tot en met februari 2021 was ons goede doel Faunapark Flakkee in Nieuwe Tonge. (https://www.faunaparkflakkee.nl/)
In de maanden oktober en november 2020 was het goede doel Voedselbanken Nederland.
Voor de maanden juni/juli 2020 was dit Kinderfonds Mamas en in de maanden augustus/september Stichting Amigos de Potosi.

Om deze doelstelling onafhankelijk te waarborgen, verstrekt ‘Tink Finance’ een jaarlijks keurmerk aan Safety First Designs. Dit keurmerk wordt verstrekt op basis van de door Tink Finance samengestelde jaarcijfers waaruit vervolgens de definitieve 5% afdracht per goed doel wordt vastgesteld.