ONZE PRODUCTEN

MEDISCHE MONDMASKERS

Wij verkopen diverse soorten medische mondmaskers waaronder FFP2 en KN95 mondmaskers en chirurgische mondkapjes type I en type IIR. De medische mondkapjes in ons assortiment zijn zijn gecertificeerd volgens EU normen.

SOORTEN MEDISCHE MONDMASKERS

  •  Het chirurgisch mondneusmasker: dit is een medisch hulpmiddel en beschermt de patiënt tegen ziekteverwekkers uit de neus of mond van medewerkers. Daarnaast beschermt het de medewerker voor het aanraken met de handen of de handschoenen aan eigen mond of neus.
  •  Het ademhalingsbeschermingsmasker: dit is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden.

Er zijn 3 verschillende typen chirurgische mondneusmaskers:

Type I masker: Bedoeld voor cliënten, niet voor zorgmedewerkers.

Type II masker: Voor gebruik door zorgmedewerkers in die gevallen waarbij een mondneusmasker vereist is, maar waar er geen risico bestaat op spatten van lichaamsvloeistoffen.

Type IIR masker: Dit is de niet-vochtdoorlatende variant. Het is bedoeld ter bescherming van de neus- en mondslijmvliezen tegen spatten van lichaamsvloeistoffen.

Het RIVM adviseert type IIR mondmaskers te gebruiken bij algemene zorghandelingen, ook bij patiënten die besmet zijn met het coronavirus.

ADEMHALINGSBESCHERMINGSMASKERS

Het ademhalingbeschermingsmasker moet voldoen aan de Europese richtlijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen en aan NEN-EN 149+A1. Gebruik bij een ademhalingbeschermingsmasker van wegwerpmateriaal en type zonder uitademventiel, aangezien er bij een ventiel de kans bestaat dat bij spatten druppels via het ventiel binnendringen.

Er zijn 3 typen ademhalingbeschermingsmaskers:
FFP1 masker: dit is het laagste prestatieniveau om van een beschermingsmasker te kunnen spreken. Dit masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus.
FFP2 masker: Is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van TBC. Het RIVM adviseert het gebruik van FFP2 maskers in geval van bronchoscopie, cardiopulmonale reanimatie, tracheale intubatie, niet-invasieve beademing, handmatige beademing, optiflow, tracheostomie, handelingen aan het tracheostoma en uitzuigingen. De Chinese equivalent van het FFP2 masker is het KN95 masker. 
FFP3 masker: Deze klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica.

NIET-MEDISCHE MONDKAPJES

Onze modieuze mondkapjes zijn gemaakt uit 2 lagen textiel. De binnenlaag is van 100% katoen en de buitenlaag is van 100% polyester. De mondkapjes zijn wasmachinebestendig tot maximaal 60 graden Celsius. Wij adviseren om nieuwe mondkapjes te wassen voor gebruik. De mondkapjes mogen niet in de wasdroger. Een groot voordeel van herbruikbare mondkapjes is dat ze het milieu minder belasten dan mondkapjes die je na het eerste gebruik meteen weg moet gooien.

De niet-medische mondkapjes zijn NIET geschikt voor medisch gebruik en vallen niet binnen de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geadviseerde maatregelen omtrent infectiepreventie. Voor het juiste gebruik van niet-medische mondkapjes adviseren wij de richtlijnen die door de overheid hierover regelmatig worden gecommuniceerd te raadplegen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapje